Articole
Toate recenziile le gasiti pe pagina noastra de Facebook.
https://www.facebook.com/pg/douasurori/reviews/?ref=page_internal
Cocktail aromat cu prosecco si sirop din floare de soc Doua Surori
Cocktail Hugo cu sirop din floare de soc Doua Surori
▫200 ml vin prosecco
▫50 ml de apă minerală carbogazoasă
▫1-2 lingurițe de sirop din flori de soc Doua Surori
▫1-2 felii de lime
▫2-3 frunze de mentă
▫câteva cuburi de gheață
Preparare:
1.Alege un pahar mare de vin, unde amesteci mai întâi frunzele de mentă cu lime-ul.
2.Apoi adaugă cele două lingurițe de sirop, cei 200 de ml de prosseco și puțină apă carbogazoasă.
3.În final, mai ai nevoie doar...
Visinele tonifiant pentru organism
Consumul acestor fructe dulci-acrisoare, prin aportul de antioxidanti, flavonoizi si diferite vitamine si zaharuri, este foarte util pentru revigorarea si reintinerirea organismului si pentru dobandirea unei stari tonice de buna dispozitie si entuziasm.
...
Visinele revitalizeaza tesutul cutanat
Prin consumul fructelor cat si prin aplicarea exterioara de creme si masti cu continut de visine, visinile pot sa ne ajute in pastrarea unei stari optime a pielii, revitalizand si intinerirind tesutul cutanat.
In medicina populara, visinele sunt folosite pentru tratarea micilor pete faciale lasate de cuperoza, pentru inlaturarea pistruilor vizibili si in tratamentul crapaturilor pielii.
...
Visinele
Visinele ajuta si la stabilizarea fluctuatiilor hormonale si a efectelor negative ale acestora ce apar odata cu inaintarea in varsta. De asemenea, vindeca afectiunile de la nivelul cavitatii bucale si intaresc dantura slabita.
...
Maceratul din codite de visine
Maceratul din codite de visine au aceleasi proprietati terapeutice diuretice si astringente, usor antiinflamatoare, fiind folosite in boli de rinichi (litiaze, pielite, cistite, pielonefrite).
...
Visinele elimina toxinele din organism
Datorita efectului purificator pe care il exercita asupra organismului, visinile ajuta eliminarea acidului uric din sange si la eliminarea toxinelor din organism. De asemenea ajuta la prevenirea si vindecarea gutei, aspect cunoscut de mult (ce-i drept direct din practica) de indienii cherokee. Acestia utilizau visinele la vindecarea artritei si gutei.
...
Consumul de visine intareste sistemul imunitar
Visinele au efecte antiinflamatorii si alaturi de alte remedii, ajuta la vindecarea artritelor, bronsitelor si chiar a astmului bronsic. Indispozitiile psihice, depresiile si chiar insomniile pot fi eliminate cu ajutorul acestor fructe, datorita vitaminelor si mineralelor pe care le contin. De asemenea, consumand visine, va intariti sistemul imunitar, iar continutul de quercetina creste rezistenta organismului la infectii virale.
...
Cura de visine
Cura de visine le este de ajutor diabeticilor datorita vitaminei E si fructozei, persoanelor care sufera de obezitate datorita efectelor de curatire a organismului de toxine si grasimi si nu este recomandata persoanelor cu aciditate gastrica mare.
...
Visinele si digestia
Visinele au un efect inviorator asupra digestiei si, in caz de nevoie, pot servi ca purgativ pentru tratarea constipatiei usoare.
...
Visinele au proprietati antiinflamatorii
Antocianinele continute de visine au proprietati antiinflamatorii, cele de prevenire a bolilor degenerative, cardiovasculare si a cancerului. Acestea sunt de asemenea inhibitori ai durerii, actionand similar medicamentelor nesteroidiene cum ar fi aspirina si ibuprofenul. 20 de visine (care contin aproximativ 25 de miligrame de antocianine) sunt suficiente pentru a inlocui efectele a 200 mg de ibuprofen (un comprimat de Advil).
...
Visinele si sistemul cardio vascular
Testele efectuate de oamenii de stiinta de la Universitatea din Michigan, Arizona si de laboratoarele Brunswick pe persoane sanatoase in varsta de 18-25 ani care au consumat visine o anumita perioada de timp, au aratat cresteri semnificative la nivelul antioxidantilor, in special al antocianinelor, substantele ce asigura culoarea rosu inchis a visinelor. Prezenta acestor compusi reduce inflamatiile, influenteaza favorabil tensiunea arteriala si insuficienta cardiaca, contribuind si la scaderea nivelului de colester...
Visinele imbunatatesc memoria concentrarea si vederea
Visinele sunt o sursa importanta de antioxidant, cum ar fi kaempferolul si quercetina, substante care sunt utilizate in suplimentele alimentare care imbunatatesc memoria, concentrarea si vederea.
...
Visinele sunt recomandate de nutritionisti
Specialistii nutritionisti ne sfatuiesc sa consumam fructele in stare proaspata sau sub forma de suc, deoarece reprezinta o sursa incontestabila de substante nutritive. Visinele au in compozitia lor apa (88,6 %), zaharuri, acizi, pectine, proteine, flavonoizi, antocianine, taninuri, precum si un continut important de saruri minerale (potasiu, fier, fosfor, calciu, magneziu, cupru, zinc) si vitamine (A, B1, B2, B9, C, E, PP etc.). Puterea energetica este de 50 calorii/100 g. De aceea pot fi consumate cu incred...
Ciresele folosite pentru infrumusetare
Ciresele zdobite pot fi folosite si in frumusete, sub forma de masti aplicate pe piele, refac tonusul pielii obosite, catifeland-o si hidratand-o. Mastile de cirese sunt recomandate si pentru mentinerea tineretii tenului si oprirea adancirii ridurilor. Ceaiul obtinut prin fierberea apei si a coditelor de cirese ajuta la combaterea celulitei.
...
Beneficiile cireselor
Gustoasele fructe au rolul de a regla tranzitul intestinal, stimuland in acelasi timp refacerea celulara. Printre substantele continute de cirese se numara si melatonina, hormon care induce somnul si-i imbunatateste calitatea. Din acest motiv sunt recomandate pentru tratarea insomniilor si pentru asigurarea unui somn linistit. Pot fi consumate de catre persoanele cu probleme cardiace deoarece contin potasiu, regland tensiunea si aducand-o la valorile normale.
...
Detoxifiere cu cirese
O cura de detoxifiere a organismului pe baza de cirese are un efect de tonifiere si revitalizare, ajutand la curatarea organismului prin eliminarea toxinelor. Se consuma ½ kg de cirese o zi pe saptamana fara a le asocia cu alte alimente. Sucul de cirese este recomandat la eliminarea resturilor alimentare, curatand in acelasi timp intestinele si caile urinare. Sucul de cirese este recomandat de asemena in cazul durerilor musculare.
...
Ceaiul din codite de cirese
Benefic pentru organism este si ceaiul din codite de cirese, care este cunoscut si apreciat pentru efectul sau diuretic puternic si indeosebi pentru efectele pozitive inregistrate asupra afectiunilor la rinichi. In plus, un studiu recent ne arata ca posibilitatea de a face un atac de cord este redusa cu 30% daca se consuma in fiecare zi o cantitate mica de cirese, si anume aproximativ 100 g. Exista insa si anumite interdictii in ceea ce priveste consumul de cirese. Ciresele nu sunt recomandate persoanelor cu diaree...
Ciresele alimentele recomandate
Oamenii de stiinta au inclus ciresele printre alimentele recomandate in cazul cancerului. Acidul elagic pe care acestea il au in compozitie intarzie aparitia si dezvoltarea tumurilor maligne iar fibrele continute sunt eficiente mai ales in prevenirea aparitiei cancerului gastric sau al celui de colon. Cea mai mare cantitate de vitamine este continuta de ciresele coapte foarte bine, ajunse la maturitate.
...
Ciresele si antioxidantii
Ciresele au un continut ridicat de vitamina C si o cantitate semnificativa de bioflavonoizi, antioxidanti ce au rolul de a scadea colesterolul si de a de a imbunatati circulatia sanguina prin dilatarea arterelor mici.
Asadar, ciresele reprezinta un adevarat aliment antioxidant. Consumand cirese, sistemul imunitar este fortifiat, iar procesul de imbatranire intarziat. Contin apa, zaharuri, saruri minerale (fosfor, calciu, magneziu, fier), o cantitate suficienta de provitamina A (avand rol de intretinere a t...
Ciresele
Dulci, rosii si extrem de apetisante, apar doar in luna iunie, luna lui Ciresar, delicioasele fructe se numara printre preferatele multora. O portie zdravana de cirese inseamna o portie zdravana de sanatate pe care o acordam organismului prin proprietatile si calitatile lor deosebite pe care acestea le aduc organismului. Daca am numi ciresele fructele tineretii, nu am gresi cu nimic. Ciresele ajuta la mentinerea aspectului proaspat si tanar al pielii, fiind extrem de eficiente in frumusete.
...
Capsunile si acidul folic
Acidul folic pe care-l contin din abundenta capsunile, poate scadea riscul aparitiei bolilor degenerative la populatia in varsta unde aparitia unei insuficiente de acid folic, poate contribui la aparitia aterosclerozei, a bolilor vasculare sau poate chiar favoriza declinul functiei cognitive. Aceste minunate fructe sunt recomandate pentru a reface rezervele de acid folic din organism. De asemenea, capsunile contin potasiu, vitamina K si magneziu, esentiale pentru mentinerea sanatatii oaselor.
...
Capsunile contin fibre
Capsunile contin fibre, benefice in mentinerea unui sistem digestiv sanatos si in prevenirea constipatiei, incetinesc absorbtia de zaharuri din sange si sunt indicate a fi consumate cu moderatie si in cazul diabetului de tip 2.
...
Capsunile au efect antiinflamator
Antioxidantii si fitochimicalele prezente in compozitia capsunilor favorizeaza scaderea inflamatiei din corp si ajuta la lupta impotriva anumitor afectiuni inflamatorii precum osteoatrita, astm, ateroscleroza. Femeile (care sunt mai predispuse la aceste boli) care consuma 16 sau mai multe capsuni pe saptamana prezinta un risc mai scazut cu 14% de a avea nivelul crescut de proteina C reactiva, un indicator al inflamatiei din organism.
...
Capsunile au potential anticancer
Capsunile contin antocianini care stimuleaza memoria pe termen scurt, dar si arderea grasimii. Acesti antocianini au potential anticancer si pot impiedica dezvoltarea bolilor neurologice concluzie la care au ajuns oamenii de stiinta in ultima perioada. O ceasca de capsuni contine 21% din doza zilnica recomandata de mangan.
...
Capsuna fructul prieten pentru inima
Capsunile ocupa un loc de cinste in topul 20 al celor fructelor cu o puternica capacitate antioxidanta, fiind printre cele mai iubite si sanatoase fructe ale sezonului.
Capsuna reprezinta prieten pentru inima si nu intamplator are o forma similara inimii.
Capsunile contin potasiu in cantitate medie, mineral cunoscut pentru efectul sau pozitiv in reglarea tensiunii arteriale, au proprietati antiinflamatorii si ajuta la scaderea colesterolului rau (LDL) din sange, reducand astfel riscul de hipertensiune.
...