Maceratul din codite de visine au aceleasi proprietati terapeutice diuretice si astringente, usor antiinflamatoare, fiind folosite in boli de rinichi (litiaze, pielite, cistite, pielonefrite). Zacusca de vinete
Zacusca de vinete este o mancare din legume proaspete, gatita de multe tari din Balcani, dar nicaieri ca in Moldova. Secretul sta in legumele cultivate la tara, crescute natural si in ritmul lor, cu gust bun si intens, apoi coapte la foc de lemne si pregatite domol, la foc mic, pana se armonizeaza toate gusturile. Borcanele cu zacusca le-am sterilizat apoi cateva ceasuri, pentru a putea fi pastrate pana la 2 ani.
Contine: ardei capia, vinete, rosii, ceapa, ulei, sare, piper, foi de dafin. Nu contine conservanti.
Gramaj: 250 gr
Maceratul din codite de visine au aceleasi proprietati terapeutice diuretice si astringente, usor antiinflamatoare, fiind folosite in boli de rinichi (litiaze, pielite, cistite, pielonefrite). Zacusca de vinete
Capsunile contin fibre, benefice in mentinerea unui sistem digestiv sanatos si in prevenirea constipatiei, incetinesc absorbtia de zaharuri din sange si sunt indicate a fi consumate cu moderatie Zacusca de vinete
Ciresele au un continut ridicat de vitamina C si o cantitate semnificativa de bioflavonoizi, antioxidanti ce au rolul de a scadea colesterolul si de a de a imbunatati circulatia sanguina prin dilatare Zacusca de vinete