Doua surori

Povestea noastra

Povestea noastra incepe, ca majoritatea lucrurilor bine gandite, lucruri care dureaza, dintr-o intamplare. O intamplare fericita am spune acum, cand, din accesoriu pentru gogosele, dulceturile noastre au “crescut” mari si au devenit ‘reginele balului’. Dar sa va povestim:

Acum doi ani, un prieten ne-a invitat sa participam cu gogosele fierbinti la festivalul “Street Delivery”, pe care il organiza si ne-a sugerat, pentru a fi “mai autentice”, sa servim gogoselele nu cu toping de ciocolata, cum se obisnuia, ci cu dulceata de casa facuta de noi. Incantate de invitatia lui, am devalizat camarile de dulceturi, le-am pus in niste borcane mari pe care noi le numim gavanoase si ne-am prezentat la eveniment cu gogosele fierbinti cu dulceata de casa. Succesul a fost peste orice asteptari, la sfarsitul primei zile gavanoasele fiind toate goale. Ba mai mult, clientii ne cereau in continuare “dulceata de casa cu gogosele”. Vazand noi ca nu-i a gluma si ca punctul fix pe care se sprijina gogoselele noastre este dulceata de casa, am purces, ca doua gospodine care dintr-o data se trezesc cu prea multi musafiri si descopera ca nu le ajunge mancarea, sa ne refacem stocurile. Asa ca, iute, iute, am dat o fuga la piata, sa cumparam fructe si ne-am pus pe facut dulceata pentru a doua si a treia zi de livrare in strada. Si uite asa am stat noi pana tarziu in noapte, sporovaind si minunandu-ne de succesul dulcetii, obosite dar imbatate de miresmele de caise, cirese si capsuni care cand se impleteau, intr-o frateasca armonie, cand pareau ca se dueleaza pentru suprematie, impunandu-se succesiv prin aromele lor - ba capsunele, ba caisele. Ciresele nu reuseau sa le devanseze pe suratele lor la proba parfumului, dar cand venea vorba de gust, competitia era acerba! Ce sa mai lungim povestea: in zorii zilei, gavanoasele erau din nou pline de dulceata, parfumata si frumos colorata, numai buna de pus pe gogosele fiebinti sau pe o felie de paine cu unt; dar la momentul ala, nu aveam astfel de ganduri.

Ele au inceput sa apara cand, in strada, lumea ne cerea dulceata sa cumpere pentru acasa, iar noi le explicam cu regret ca avem dulceata, pusa in acele borcane mari, fix pentru cele doua zile cat mai ramasesera din eveniment. Mai mult, am primit numeroase invitatii sa participam si la alte evenimente, iar unii dintre proprietarii de magazine cu mancaruri traditionale care ne-au gustat dulceturile ne-au cerut produse pentru magazinele lor. Si-asa s-a “copt” ideea sa facem o afacere in familie, in care sa ducem mai departe o traditie. Caci retetele le stiam de la mama, care la randul ei le stie de la bunica, care la randul ei le stie de la strabunica... si fiecare dintre ele avea grija sa le spuna urmaselor ca, pentru ca sa-ti iasa dulceata buna, trebuie sa o faci cu dragoste si sa folosesti doar fructe proapete, din zona.

Provenim dintr-o zona minunata (da, Wonderland exista si exact acolo ne-am nascut noi), sprijinita si aparata spre apus de Ceahlau si scaldata la rasarit de apele lacului Bicaz. Acolo totul pare sa fie la superlativ, totul pare facut sa impresioneze: verdele brazilor este mai verde, mugurii mai parfumati si afinele de pe Ocolasul Mare (cum, nu stiti? este un varf de pe Ceahlau) sunt (cele) mai gustoase. La fel, si oamenii locurilor sunt parca mai plini de credinta dreapta, pe care insa o amesteca uneori cu eresuri si legende locale. Tot universul pare sa respire acolo armonie pe care, daca unii cu darul scrisului incearca sa o "prinda" pentru a o transmite altora intre copertile unor carti, noi ne-am gandit sa o... punem in borcane, sub forma de dulceturi si alte bunatati si sa o aducem la oras, unde sa o oferim si altora.

Asa s-a nascut “Doua Surori”. Pentru ca noi suntem la urma urmei doua surori care fac cu pasiune dulceata, zacusca si cate si mai cate de pus prin camara. Iar ceea ce facem nu dorim sa le tinem doar pentru noi, ci dorim sa impartasim si altora gusturile de alta data si valorile traditionale cu care acestea se impleteau: dragostea pentru familie si tihna data de comuniunea cu natura, in care fiecare lucru are un timp al lui si in care ciclul vietii se repeta cu aceeasi forta cu fiecare an, cu fiecare generatie. Va invitam asadar sa gustati o dulceata servita alaturi de o cafea turceasca, sau un pahar de apa rece cu sirop natural, in incercarea de a suspenda, macar pentru o clipa, timpul.

Articole:
Maceratul din codite de visine

Maceratul din codite de visine au aceleasi proprietati terapeutice diuretice si astringente, usor antiinflamatoare, fiind folosite in boli de rinichi (litiaze, pielite, cistite, pielonefrite). Doua surori

Visinele tonifiant pentru organism

Consumul acestor fructe dulci-acrisoare, prin aportul de antioxidanti, flavonoizi si diferite vitamine si zaharuri, este foarte util pentru revigorarea si reintinerirea organismului si pentru dobandir Doua surori

Visinele si sistemul cardio vascular

Testele efectuate de oamenii de stiinta de la Universitatea din Michigan, Arizona si de laboratoarele Brunswick pe persoane sanatoase in varsta de 18-25 ani care au consumat visine o anumita perioada Doua surori

Contact:

SC DOUA SURORI TRADITIONAL SRL

C.U.I.: 32408998
Reg. Com.: J40/13319/2013
 
Adresa punct de lucru:
Str. Izvorul Muntelui nr. 1
Bicaz, Jud. Neamt
Telefon:
0722.367.917
0734.968.559
 
Email:
office@douasurori.ro
douasuroritraditional@gmail.com
Web:
www.douasurori.ro