Testele efectuate de oamenii de stiinta de la Universitatea din Michigan, Arizona si de laboratoarele Brunswick pe persoane sanatoase in varsta de 18-25 ani care au consumat visine o anumita perioada Dulceata de cirese
Ciresele, denumite si superfructe au numeroase proprietati cum ar fi diuretice, anticancerigene, regeneratoare, antiinflamatorii, energizante.
Studiile au aratat ca ciresele fac parte dintre primele 20 de alimente cele mai bogate in antioxidanti, care protejeaza celulele de actiunea negativa a radicalilor liberi. Antioxidantii pe care ii gasim in cirese se numesc antocianine si au rolul de a reduce riscul aparitiei bolilor de inima si al cancerului. Antocianinele sunt bune, de asemenea, pentru creier si imbunatatesc memoria. O simpla ceasca de cirese contine peste 4.000 de antioxidanti.
Pe langa antioxidanti, ciresele sunt adevarate pachetele de vitamine si minerale, continand vitamine din grupul B-urilor (B1, B2, B3, B6), vitamina C, vitamina A si vitamina E, dar si minerale, precum calciu, fosfor, fier, magneziu si potasiu. In cirese se mai gasesc betacaroten si melatonina, un hormon care regleaza ciclurile de somn.
Pentru dulceata am folosit numai cirese, menta proapata de gradina, zahar, zeama de lamaie.
Poate fi servita cu paine prajita sau biscuiti, ca toping pentru inghetata si torturi sau pur si simplu ca atare.
Gramaj: 210 gr
Testele efectuate de oamenii de stiinta de la Universitatea din Michigan, Arizona si de laboratoarele Brunswick pe persoane sanatoase in varsta de 18-25 ani care au consumat visine o anumita perioada Dulceata de cirese
Benefic pentru organism este si ceaiul din codite de cirese, care este cunoscut si apreciat pentru efectul sau diuretic puternic si indeosebi pentru efectele pozitive inregistrate asupra afectiunilor Dulceata de cirese
Capsunile ocupa un loc de cinste in topul 20 al celor fructelor cu o puternica capacitate antioxidanta, fiind printre cele mai iubite si sanatoase fructe ale sezonului. Capsuna reprezinta prieten p Dulceata de cirese