Visinele sunt o sursa importanta de antioxidant, cum ar fi kaempferolul si quercetina, substante care sunt utilizate in suplimentele alimentare care imbunatatesc memoria, concentrarea si vederea. Peltea de gutui
Cu peste 4.000 de ani in urma, grecii si romanii foloseau gutuile pentru marirea potentei si a imunitatii. Consumul gutuilor aduce o serie de beneficii sanatatii, datorita continutului bogat in saruri de magneziu, de fier si de potasiu. Sunt bogate in principii bioactive, cum ar fi taninul, pectinele, precum si in vitamine, A, B, C si PP.
Asocierea tanin-pectina are actiune favorabila asupra mucoasei digestive. Antioxidantii din compozitia gutuii ajuta organismul sa lupte impotriva radicalilor liberi si reduce riscul de cancer. Datorita concentratiei de potasiu, gutuia poate ajuta si la scaderea presiunii vasculare.
Fructul este foarte apreciat pentru calitatile sale antiinflamatoare, astringente, analgezice, emoliente, digestive, tonice si expectorante si lista ar putea continua pentru ca specialistii atribuie acestui fruct o suta de proprietati.
Specialistii sustin ca gutuile au un continut ridicat de substante pectice, importante in reducerea colesterolului din organism si a riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare.
Pelteaua de gutui are o aroma si savoare deosebita si cu greu reusesti sa lasi borcanul din mana dupa ce incepi sa-i simti gustul.
Poate fi servita cu paine prajita sau biscuiti, ca toping pentru inghetata si torturi sau pur si simplu ca atare.
Gramaj: 310 gr
Visinele sunt o sursa importanta de antioxidant, cum ar fi kaempferolul si quercetina, substante care sunt utilizate in suplimentele alimentare care imbunatatesc memoria, concentrarea si vederea. Peltea de gutui
Benefic pentru organism este si ceaiul din codite de cirese, care este cunoscut si apreciat pentru efectul sau diuretic puternic si indeosebi pentru efectele pozitive inregistrate asupra afectiunilor Peltea de gutui
Ciresele zdobite pot fi folosite si in frumusete, sub forma de masti aplicate pe piele, refac tonusul pielii obosite, catifeland-o si hidratand-o. Mastile de cirese sunt recomandate si pentru mentiner Peltea de gutui