Capsunile contin antocianini care stimuleaza memoria pe termen scurt, dar si arderea grasimii. Acesti antocianini au potential anticancer si pot impiedica dezvoltarea bolilor neurologice concluzie la Peltea de gutui
Cu peste 4.000 de ani in urma, grecii si romanii foloseau gutuile pentru marirea potentei si a imunitatii. Consumul gutuilor aduce o serie de beneficii sanatatii, datorita continutului bogat in saruri de magneziu, de fier si de potasiu. Sunt bogate in principii bioactive, cum ar fi taninul, pectinele, precum si in vitamine, A, B, C si PP.
Asocierea tanin-pectina are actiune favorabila asupra mucoasei digestive. Antioxidantii din compozitia gutuii ajuta organismul sa lupte impotriva radicalilor liberi si reduce riscul de cancer. Datorita concentratiei de potasiu, gutuia poate ajuta si la scaderea presiunii vasculare.
Fructul este foarte apreciat pentru calitatile sale antiinflamatoare, astringente, analgezice, emoliente, digestive, tonice si expectorante si lista ar putea continua pentru ca specialistii atribuie acestui fruct o suta de proprietati.
Specialistii sustin ca gutuile au un continut ridicat de substante pectice, importante in reducerea colesterolului din organism si a riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare.
Pelteaua de gutui are o aroma si savoare deosebita si cu greu reusesti sa lasi borcanul din mana dupa ce incepi sa-i simti gustul.
Poate fi servita cu paine prajita sau biscuiti, ca toping pentru inghetata si torturi sau pur si simplu ca atare.
Gramaj: 310 gr
Capsunile contin antocianini care stimuleaza memoria pe termen scurt, dar si arderea grasimii. Acesti antocianini au potential anticancer si pot impiedica dezvoltarea bolilor neurologice concluzie la Peltea de gutui
Capsunile ocupa un loc de cinste in topul 20 al celor fructelor cu o puternica capacitate antioxidanta, fiind printre cele mai iubite si sanatoase fructe ale sezonului. Capsuna reprezinta prieten p Peltea de gutui
Acidul folic pe care-l contin din abundenta capsunile, poate scadea riscul aparitiei bolilor degenerative la populatia in varsta unde aparitia unei insuficiente de acid folic, poate contribui la apari Peltea de gutui